top of page
  • Marloes Hoekema Fotografie

DE JUISTE LOCATIE VOOR DE FOTOSHOOT

Ik stel je de vraag op welke locatie je de foto's wilt maken... Euhm... geen idee!

Blog: De juiste locatie voor de fotoshoot

We hebben de datum vastgelegd en ik vraag je of je al een locatie in gedachten hebt. "Geen idee" is vaak de eerste reactie :). Natuurlijk weet je wel wat je mooi vindt, maar waar jouw fotoshoot dan precies moet plaatsvinden heb je nog niet echt over nagedacht. Geen probleem! Samen zoeken we de mooiste locatie uit.

“Bedenk van te voren wat je mooi vindt en wat de foto moet uitstralen. Pas de locatie daarop aan.”

Wil je een foto in het bos? Dan krijg je een wat donkerdere uitstraling vanwege de donkere kleuren in het bos en hou dan rekening met de seizoenen. In de herfst kleurt het bos mooi oranje/bruin en in de lente zijn er veel lichtere kleuren. Wil je graag veel licht? Kies dan voor een zandstrandje in de buurt.



Op de heide


Mijn persoonlijke favoriet. Op de heide is het vaak wat warmer en heb je niet zoveel last van (harde) wind. Als je de juiste plek weet, kan je er een mooie afwisseling vinden van bomen (leuk voor de kids om in te klimmen) en mooie open stukken. In augustus en september staat de heide vaak prachtig in bloei, wat resulteert in geweldige achtergrondkleuren. Ideaal voor tijdloze familiefoto's. Mogelijke locaties zijn bijvoorbeeld het Molenveld in Exloo en het Balloërveld bij Assen.


Zandvlakte


Wanneer je foto's maakt op de zandvlakte, krijg je hele serene en rustige uitstraling van je foto's. Geen afleiding van de omgeving, maar alle focus gaat naar jou/jullie. Wanneer je ervoor kiest de foto's te maken tijdens het gouden uurtje (het uur voor zonsondergang) krijg je een hele warme gloed over de foto's en zie je vaak nog (een deel van) de zon in je foto's terug. Perfect voor een warme zomeravond. Denk bijvoorbeeld aan de zandvlakte bij Drouwenerzand of Bakkeveen.



Bij of in het water


Wanneer je dicht bij een zwemplas woont, kan je er ook voor kiezen om dat als fotolocatie te gebruiken. De kinderen vermaken zich wel met een emmertje en schepje in het zand, met een voetbal of door steentjes in het water te gooien. Wanneer de watertemperatuur het toelaat kunnen jullie ook een stukje het water inlopen. Wanneer het windstil is, geeft het water mooie spiegelingen op de foto. Dit geeft net iets meer variatie en speelse mogelijkheden op de foto. Fijn voor kinderen.



In het bos


In het bos heb je vaak mooie paden om te wandelen. Over de achtergrond hoef je je dan geen zorgen te maken, het bos is altijd prachtig. Vaak krijg je door het licht dat door de bomen schijnt prachtige bokeh. Dat zijn die mooie, zachte lichtjes op de foto. Ook in het bos zijn de mogelijkheden eindeloos. Wandel verliefd hand in hand of kies voor mooie portretfoto's. Rust even uit op omgevallen boomstammen of leuk nonchalant op een hek. Kinderen en huisdieren hebben binnen no-time de meest geweldige takken, eikels, dennenbomen of ander moois gevonden.



Oude fabriek


Wanneer je foto's wilt met een meer industriële look, kies dan voor een oude leegstaande fabriek. Hier heb je vaak mooie lichtinvallen en heb je geen last van een regenbuitje. Vaak geldt: hoe lelijker het gebouw, hoe mooier de foto's. Spinnenwebben? Geen enkel probleem. Betonnen muur die afbladert? Perfect! Vaak vragen de beheerders van deze gebouwen wel een vergoeding voor het maken van foto's. Informeer van te voren wat de extra kosten zijn.



Bij jou thuis


Wat is nou een betere locatie waar je jezelf kunt zijn dan bij jou thuis? Je eigen omgeving en je eigen spulletjes. Daar moet je je wel op je gemak voelen. Wil je een reportage van jullie als gezin? Dan kom ik bij jullie thuis en leg ik de dagelijkse dingen vast. Samen een spelletje spelen, rennen met de hond achter het huis of het eten van een broodje aan de keukentafel. Ook bij een newborn shoot kom ik graag bij jullie thuis.


Maar ook wanneer je graag mooie foto's van je huisdier wilt, kom ik graag bij je thuis. Hoewel je een hond makkelijk kan meenemen naar het bos of de heide (doen!), is dat met een kat of kip wel anders.



In jouw bedrijf


Wanneer je een zakelijke fotoshoot hebt geboekt kom ik graag bij je langs om jouw bedrijf vast te leggen. Goede foto's zijn essentieel om je bedrijf goed neer te zetten en een mooi portret van de medewerkers geeft (potentiële) klanten meteen een 'kijkje in de keuken'. Of je nou een eigen beeldbank wilt opbouwen of mooie beelden wilt voor je website, jouw bedrijf is de juiste locatie.



Studio


Hier kan ik kort over zijn. Een studio heb ik niet, en wil ik ook niet. Simpelweg omdat ik studiofoto's niet mooi vindt. Je krijgt hier al gauw statische foto's en de ouderwetse statieportretten. Hier ligt niet mijn ambitie.

0 opmerkingen
bottom of page