top of page
  • Marloes Hoekema Fotografie

ZWANGERSCHAPSSHOOT

Je bent zwanger en hartstikke trots op je ronde buik. Wanneer is de beste tijd om een shoot te boeken?
Blog: Wat draag je tijdens een fotoshoot?

Je bent natuurlijk hartstikke trots op die ronde buik en hoewel je zelf al honderden foto's hebt gemaakt van het verloop van de zwangerschap, wil je graag ook professionele foto's laten maken. Maar wanneer is het meest ideale moment?

“Wacht niet te lang. Aan het eind heb je steeds meer kans op kwaaltjes waardoor het niet meer prettig is.”

Elke vrouw is anders en elke buik is anders. Waar de een al met 20 weken een enorme toeter heeft, is er bij een ander amper iets te zien van de zwangerschap. Belangrijk is dat jij je goed voelt.Kijk naar je buik


Wanneer je buik een mooie omvang heeft. Wacht daar niet te lang mee, want vaak verandert de vorm van je buik later in de zwangerschap van mooi rond naar een puntige buik. Bedenk jezelf goed dat jij een fotoshoot fysiek nog aan kan.


Elke vrouw beleeft de zwangerschap anders. Waar de ene negen maanden lang nergens last van heeft en fluitend de bevalling in gaat, is een ander negen maanden lang ziek, houdt vocht vast, bekkeninstabiliteit of problemen met haar rug.


Wanneer we in de natuur gaan shooten, moet je vaak in staat zijn om een stukje te lopen vanaf de parkeerplaats naar de locatie. Hou dit in gedachten. Wanneer we bij jou thuis shooten is er natuurlijk alle ruimte om even te gaan zitten/liggen en op adem te komen. En natuurlijk om te plassen ;)Met hoeveel weken moet je boeken?


Over het algemeen is het plannen van een shoot tussen de 30-32 weken een goede richtlijn. Vaak kan je je dan nog makkelijk bewegen, is je buik al mooi gegroeid en heb je vrij weinig last van ongemakken. Eventueel van kleding wisselen is dan nog geen probleem.


Het uitzoeken van een locatie wordt dan ook een stuk makkelijker omdat je nog mobiel bent. Wil je een mooie 'golden hour' shoot? Boek dan 1-2 uur voor zonsondergang om een mooie open locatie in de natuur. Wanneer de zon schijnt ontstaan er vaak de mooiste luchten en krijg je hele sfeervolle foto's.Hoe wil je op de foto?


Denk van te voren na over hoe je op de foto wilt. Wil je alleen of met je partner op de foto en met of zonder eventuele andere kinderen. Denk ook eens serieus na over je huisdier(en). Huisdieren voelen een zwangerschap vaak feilloos aan en zijn niet meer bij je weg te slaan. Vaak gaan ze op of tegen je buik aan liggen en weten heel goed dat er nieuw leven aan zit te komen. Hoe fijn is het dan om je dierbare vriend te betrekken in de zwangerschapsshoot.


Denk ook na over de kleding. Vaak zijn aansluitende jurken of jurken met een ceintuur of strikje het meest geschikt oor een zwangerschapsshoot. Je buik komt hierin het mooiste uit. Wil je je blote buik op de foto? Kies dan voor mooie lingerie en een chique jasje of een lang vest dat je open laat hangen bijvoorbeeld. Om strepen op je huid te voorkomen, is het handig om te kiezen voor loszittende kleding voorafgaand aan de shoot en geen sokken of skinny jeans bijvoorbeeld.0 opmerkingen

Comments


bottom of page